dimecres, 13 de febrer del 2013
Rua de Carnaval
Divendres 8 de febrer vam fer la Rua de lluïment del carnaval de la nostra escola. Ens ho vam passar pipa, tant els infants com les/els mestres i les famílies que ens vàreu acompanyar en aquest dia tan especial.
Volem aprofitar per agrair a les famílies la seva implicació en l’ajuda de l’elaboració de disfresses. Ha estat molt positiu poder treballar amb vosaltres a dins de les classes, d’aquesta manera els vostres fills/filles us han sentit propers a l’escola i hem pogut conèixer-nos millor els uns als altres.
Us deixem un vídeo que resumeix una miqueta aquest dia, tant la rua com la festa que vam fer a la tarda, on l’AMPA va donar a tots els nens i nenes de l’escola, coca amb xocolata, moltes gràcies!!!
dijous, 7 de febrer del 2013
Dijous Gras o Dijous Llarder
Avui, Dijous Gras o Llarder, també conegut com el "Dia de l'ou i el porc", "Dia de la truita" o "Dijous de les Llardufes" (Empordà), és el tret de sortida de les festes de Carnaval arreu del territori català. Hem sortit de la nostra escola i hem anat a esmorzar al parcs que hi ha a prop d’ella.
El costumari d'aquest dia ve marcat pels àpats dins l’àmbit familiar protagonitzats per les truites i els ous barrejats amb la carn, les botifarres d’ou i la coca de llardons.
Les celebracions a l'aire lliure són protagonitzades per jornades gastronòmiques dedicades als productes del porc, pels Concursos i Mostres de Truites realitzats pels alumnes de les escoles i altres col•lectius i pels aplecs gastronòmics. Antigament era molt comú que aquests dies els infants fessin captes d'ous per les cases, per elaborar les truites i la resta d'exquisideses de la jornada.
El refranyer fa referència a aquesta jornada "Per Dijous Llarder botifarra menjaré" i "Per Dijous Gras, botifarra fins al nas".
Us deixem unes imatges de la jornada.
El costumari d'aquest dia ve marcat pels àpats dins l’àmbit familiar protagonitzats per les truites i els ous barrejats amb la carn, les botifarres d’ou i la coca de llardons.
Les celebracions a l'aire lliure són protagonitzades per jornades gastronòmiques dedicades als productes del porc, pels Concursos i Mostres de Truites realitzats pels alumnes de les escoles i altres col•lectius i pels aplecs gastronòmics. Antigament era molt comú que aquests dies els infants fessin captes d'ous per les cases, per elaborar les truites i la resta d'exquisideses de la jornada.
El refranyer fa referència a aquesta jornada "Per Dijous Llarder botifarra menjaré" i "Per Dijous Gras, botifarra fins al nas".
Us deixem unes imatges de la jornada.
dilluns, 4 de febrer del 2013
Ha vingut EL CARNESTOLTES !!!!
Ha arribat el Carnestoltes!!!!
Ens ha llegit un pregó i ens ha donat les consignes per a tota la setmana...Ens ho hem pasat super bé! Hem cantat i hem ballat!!!
Aquí teniu el pregó:
SABEU?
JA HA ARRIBAT EL REI CARNESTOLTES
QUE ÉS EL REI DELS POCASOLTES.
PERQUÈ ESTIGUI BEN CONTENT
HEU DE ESCOLTAR DE VALENT
ABANS DE COMENÇAR
FINS A TRES HEM DE COMPTAR 1…2…3!
• EL DIMARTS UNA PERRUCA PORTARÀS I BEN GUAPO ESTARÀS.
• LI DIREM AL PAPA I LA MAMA QUE PER DIMECRES ENS POSI UN PIJAMA.
• EL DIJOUS MOLT DIVERTITS ESTAREM I LA CARA PINTADA POSAREM.
DIVENDRES CANTAREM, BALLAREM I…MOLT BÉ ENS HO PASSAREM.
S’ACABA LA FESTA
JA N’HI HA PROU DE GRESCA
PERÒ NO ENS CAL PLORAR
QUE L’ANY QUE VE TORNARÀ.
Ens ha llegit un pregó i ens ha donat les consignes per a tota la setmana...Ens ho hem pasat super bé! Hem cantat i hem ballat!!!
Aquí teniu el pregó:
SABEU?
JA HA ARRIBAT EL REI CARNESTOLTES
QUE ÉS EL REI DELS POCASOLTES.
PERQUÈ ESTIGUI BEN CONTENT
HEU DE ESCOLTAR DE VALENT
ABANS DE COMENÇAR
FINS A TRES HEM DE COMPTAR 1…2…3!
• EL DIMARTS UNA PERRUCA PORTARÀS I BEN GUAPO ESTARÀS.
• LI DIREM AL PAPA I LA MAMA QUE PER DIMECRES ENS POSI UN PIJAMA.
• EL DIJOUS MOLT DIVERTITS ESTAREM I LA CARA PINTADA POSAREM.
DIVENDRES CANTAREM, BALLAREM I…MOLT BÉ ENS HO PASSAREM.
S’ACABA LA FESTA
JA N’HI HA PROU DE GRESCA
PERÒ NO ENS CAL PLORAR
QUE L’ANY QUE VE TORNARÀ.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)