Pàgines

dimecres, 13 de febrer del 2013

Rua de Carnaval

Divendres 8 de febrer vam fer la Rua de lluïment del carnaval de la nostra escola. Ens ho vam passar pipa, tant els infants com les/els mestres i les famílies que ens vàreu acompanyar en aquest dia tan especial. Volem aprofitar per agrair a les famílies la seva implicació en l’ajuda de l’elaboració de disfresses. Ha estat molt positiu poder treballar amb vosaltres a dins de les classes, d’aquesta manera els vostres fills/filles us han sentit propers a l’escola i hem pogut conèixer-nos millor els uns als altres. Us deixem un vídeo que resumeix una miqueta aquest dia, tant la rua com la festa que vam fer a la tarda, on l’AMPA va donar a tots els nens i nenes de l’escola, coca amb xocolata, moltes gràcies!!!


 

dijous, 7 de febrer del 2013

Dijous Gras o Dijous Llarder

Avui, Dijous Gras o Llarder, també conegut com el "Dia de l'ou i el porc", "Dia de la truita" o "Dijous de les Llardufes" (Empordà), és el tret de sortida de les festes de Carnaval arreu del territori català. Hem sortit de la nostra escola i hem anat a esmorzar al parcs que hi ha a prop d’ella.

El costumari d'aquest dia ve marcat pels àpats dins l’àmbit familiar protagonitzats per les truites i els ous barrejats amb la carn, les botifarres d’ou i la coca de llardons.

Les celebracions a l'aire lliure són protagonitzades per jornades gastronòmiques dedicades als productes del porc, pels Concursos i Mostres de Truites realitzats pels alumnes de les escoles i altres col•lectius i pels aplecs gastronòmics. Antigament era molt comú que aquests dies els infants fessin captes d'ous per les cases, per elaborar les truites i la resta d'exquisideses de la jornada.

El refranyer fa referència a aquesta jornada "Per Dijous Llarder botifarra menjaré" i "Per Dijous Gras, botifarra fins al nas".

Us deixem unes imatges de la jornada.







dilluns, 4 de febrer del 2013

Ha vingut EL CARNESTOLTES !!!!

Ha arribat el Carnestoltes!!!!


Ens ha llegit un pregó i ens ha donat les consignes per a tota la setmana...Ens ho hem pasat super bé! Hem cantat i hem ballat!!!

Aquí teniu el pregó:


SABEU?

JA HA ARRIBAT EL REI CARNESTOLTES

QUE ÉS EL REI DELS POCASOLTES.

PERQUÈ ESTIGUI BEN CONTENT

HEU DE ESCOLTAR DE VALENT

ABANS DE COMENÇAR

FINS A TRES HEM DE COMPTAR 1…2…3!

• EL DIMARTS UNA PERRUCA PORTARÀS I BEN GUAPO ESTARÀS.

• LI DIREM AL PAPA I LA MAMA QUE PER DIMECRES ENS POSI UN PIJAMA.


• EL DIJOUS MOLT DIVERTITS ESTAREM I LA CARA PINTADA POSAREM.


DIVENDRES CANTAREM, BALLAREM I…MOLT BÉ ENS HO PASSAREM.


S’ACABA LA FESTA

JA N’HI HA PROU DE GRESCA

PERÒ NO ENS CAL PLORAR

QUE L’ANY QUE VE TORNARÀ.